Duurzaamheid bij Reismedia

“Het is een prachtige tijd als je kijkt naar de duurzaamheidsontwikkelingen en het bewustzijn in de samenleving van een gezonde leef- en werkomgeving. Deze ontwikkelingen zullen zich in rap tempo verder ontwikkelen en volgende generaties weten niet beter of hun leven bestaat uit allerlei vormen van duurzaam vervoer, duurzame woningen en kantoren, verantwoord eten, etc. Dit alles dankzij de stappen die wij nu zetten naar een duurzame samenleving.

Voor mij persoonlijk speelt duurzaamheid en duurzaam denken een enorme belangrijke rol. Zo heb ik thuis zonnepanelen op dak die voor het grootste deel aan de stroombehoefte voorzien. De isolatie verbeterd, ledlampen gemonteerd en mijn gezinsgenoten gevraagd actief mee te doen in mijn missie.

Ik rijd 90 procent van de tijd met de trein van Arnhem naar onze kantoor op Schiphol, en waar het maar even kan ook naar klanten, relaties, interviews en events. In de trein werken is daarnaast ook nog eens zeer efficiënt. Op Schiphol hebben we zonnepanelen op ons kantoor en als we op Schiphol afspraken hebben lopen we ernaartoe of pakken een van de elektrische bussen die de verschillende terreinen op en rond Schiphol met elkaar verbinden.

Ook onze medewerkers omarmen gelukkig het openbaar vervoer voor hun woon-werkverkeer en afspraken buiten de deur. Een belangrijke reden om in 2017 met ons kantoor van het midden van het land naar Schiphol te verhuizen was de bereikbaarheid per openbaar vervoer.

Vanzelfsprekend werken we zo duurzaam mogelijk met onze documenten in de cloud, paperless, etc.

Samengevat wij houden ons actief bezig met duurzaamheid om van deze wereld een betere plek te maken en ik kijk dan ook uit naar wat we het komende jaar allemaal zullen presteren.”

Rob Somsen
Directeur-Eigenaar

Reismedia Group